Smartfood
Prosjektet oppfordrer innbyggere i polske byer til å bli aktive matprodusenter i sine egne bygårder. Prosjektet har som mål å introdusere metoder for å dyrke mat i hydroponiske anlegg (dvs. i vann istedenfor i jord) og får fram fordeler ved dette og nye matgrupper til brukerne. Intensjonen er å bidra til at deltakerne dyrker mer av sin egen mat, blir mer involvert i nabolaget sitt og produserer mindre matavfall.
Samtidig vil man kunne bruke overvann til vanning av anlegget og forskerne vil måle ting som forbruk, luftkvalitet og endring i oppførsel.
Prosjektleder er Research and Innovation Centre Pro-Akademia Poland, ved Lukas Gontar.
Startdato:
              Sluttdato:
              Finansiert av:
          Norges forskningsråd i samarbeid med polske National Science Centre
          European Economic Area Financial Mechanism 2014-2021
              I samarbeid med:
          Research and Innovation Centre Pro-Akademia Poland
          Cracow University of Technology, Poland
          The Maria Grzegorzewska University, Poland
          Norwegian Institute for Air Research, Norway
          BI Norwegian Business School
              Prosjektnummer:
              6602
          Prosjektleiar: